+36 1 488 7008Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatvédelem, jog, jogi, jogász, ügyvéd, adatvédelmi per, pereskedés, segítség, eligazodás

Adatvédelem

Az Európai Unió adatvédelmi irányelvének megszületése, és tagállami implementációja óta egyre kiemeltebb figyelmet kap az adatvédelem területe, amellyel kapcsolatos kérdésekben irodánk rendszeresen nyújt jogi tanácsot, illetve kínál a gyakorlatban alkalmazható megoldásokat.

Az adatvédelmi jog az egyik legdinamikusabban fejlődő jogterület, és a jogszabályi kereteken belül kell a gazdasági élet szereplőinek megfelelniük annak az igénynek, hogy az újabbnál újabb technikai vívmányokat (cloud computing) alkalmazzák az egyén információs önrendelkezési jogának egyidejű tiszteletben tartásával. A CLV Partners számos olyan projektben vesz részt, ahol a szükséges kereskedelmi szerződéseket a fenti igények figyelembevételével kell kialakítani.

Az adatvédelmi munkacsoport jogászai rendszeresen foglalkoznak a munkaviszonnyal kapcsolatosan felmerült adatvédelmi kérdésekkel, ideértve az adatkezeléssel kapcsolatos tájékoztató anyagok, szabályzatok, illetve munkaszerződéses klauzulák kidolgozását, továbbá a napjainkban egyre elterjedtebbé vált whistle-blowing szabályok kidolgozását és véleményezését, vagy a „bring-your-own-device" adatvédelmi aspektusainak vizsgálatát is.

A munkaviszonnyal összefüggő adatvédelmi kérdéseken túl a CLV Partners számos nemzetközi projektben vesz részt és nyújt tanácsot. Jelenleg az egyik kiemelt projektünk az EFPIA Transparency Code magyarországi implementációjával kapcsolatos tanácsadás, illetve a kapcsolódó dokumentáció kidolgozása. Szabályzatok, SOP-k, eljárási rendek, illetve vállalati honlapon elérhető részletes adatkezelési tájékoztatók készítésével is napi szinten foglalkozunk.

CLV Partners szakterületek
A mi weboldalunk is használ cookie-kat a kellemesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulását adja a cookie-k alkalmazásához.
További információk