+36 1 488 7008Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

hirek clvpartners

Elfogadták az új adatvédelmi EU rendeletet

Hosszú évek egyeztetését követően 2016. április 14. napján elfogadta az Európai Unió parlamentje az unió általános adatvédelmi rendeletét („Rendelet”), amely mind a vállalkozások mind pedig a magánszemélyek tekintetében változásokat jelent az eddigi szabályokhoz képest.

A Rendelet felváltja az unió eddigi irányelvi szintű, ekként tagállamonként adott esetben nagyon eltérően átültetett szabályozását, és egységes, közvetlenül a nemzeti jogba átültetendő szabályozást alakít ki.

A Rendelet az elfogadást követően két év múlva lép hatályba, azonban a hangsúlyos változások miatt az adatkezeléssel érintett társaságoknak már most érdemes felülvizsgálni saját szabályozási rendszerüket, és felkészülni az esetleges módosításokra. Az új szabályok megsértése ugyanis akár 20.000.000 EUR összegű, vagy a vállalkozás előző pénzügyi évi teljes éves világpiaci forgalmának 4%-át kitevő összegű bírság (amelyik magasabb) kiszabásával lesz a jövőben sújtható.

 

További kérdéseire készséggel válaszolnak a CLV Partners jogászai:
Dr. Csabai Marianna
H-1126 Budapest, Tartsay Vilmos u. 3. Tel: + 36 1 488 7008 Fax: + 36 1 488 7009
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
A mi weboldalunk is használ cookie-kat a kellemesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulását adja a cookie-k alkalmazásához.
További információk
ÉRTEM